Cum se face o lucrare de licenta?

Cum Se Face o Lucrare De Licenta?

 

Lucrarea de licenta incununeaza cu succes absolvirea unei facultati. Sunt multe aspecte ce trebuie respectate atunci cand trebuie sa scrieti o lucrare de licenta. Bineinteles, unele dintre aceste aspecte sunt specifice doar unor domenii, insa in linii mari, pentru redactarea unei lucrari de licenta trebuie sa respectati aceleasi lucruri.

Intai de toate dupa ce ati ales tema pentru lucrarea dumneavoastra de licenta, va trebui sa alcatuiti un plan. Daca aveti noroc, profesorul coordonator va va ajuta, in caz contrar va trebui sa faceti singur acest plan. In mod normal, planul coincide cu capitolele si subcapitolele pe care lucrarea dumneavoastra de licenta le va contine. Tineti cont de faptul ca o lucrare de licenta ar trebui sa aiba minim 40-50 de pagini, fiind situatii unde se cer si lucrari de 80 de pagini sau chiar mai mult. De asemenea un capitol ar trebui sa aiba cel putin 10 pagini si sa aiba cel putin 2 subcapitole.

Dupa ce ati facut planul, urmatorul pas este sa adunati informatiile necesare pentru scrierea licentei. Daca doriti o nota onorabila, ar trebui sa aveti in vedere si un demers de cercetare. Fiecare domeniu, indiferent daca vorbim de economie, sociologie sau istorie are o zona disponibila de cercetare. O astfel de abordare va face tot timpul diferenta, mai ales daca este interpretata in mod corect. Bineinteles ca demersul de cercetare si concluzile la care ati ajuns trebuie corelate cu bibliografia de specialitate care trebuie sa fie cat mai stufoasa, de la carti de specialitate pana la articole de ultima ora aparute in tara si in strainatate si care trateaza acelasi sau tangential subiectul pe care il abordati in lucrare de licenta.

Dupa ce ati adunat toate aceste surse de informare, urmatorul pas va fi sa le analizati si sa vedeti unde se potriveste fiecare din ele in cadrul planului dumneavoastra. Dupa ce faceti acest lucru va trebui in sfarsit sa va apucati de scris. Bineinteles, nu uitati de normele de redactare impuse de Academia Romana, acestea sunt luate foarte in serios de catre institutile invatamantului superior.