Norme de redactare lucrare de licenta

Multi studenti, in momentul in care se pregatesc pentru scrierea unei lucrari de licenta nu se gandesc decat la faptul ca trebuie sa adune informatii, sa faca eventual un mic demers de cercetare, sa compileze informatiile adunate, sa respecte un plan creat de ei sau impreuna cu profesorul coordonator si asa mai departe.
Insa multi uita un aspect foarte important cand vine vorba de scrierea unei lucrari de licenta. Faptul ca aceasta trebuie redactata si tehnoredactata tinandu-se cont de o serie de reguli bine stabilite de catre forurile Academiei Romane. Intai de toate, orice student trebuie sa inteleaga faptul ca sunt parte ai mediului academic atunci cand absolvesc o facultate, indiferent de profilul acesteia. Lucrarea de licenta trebuie sa faca dovada capacitatii acestora de a se integra acestui mediu, iar normele de redactare si tehnoredactare sunt foarte importante.
In cele mai multe cazuri, daca nu respectati intocmai aceste norme impuse de Academia Romana, cel putin cand este vorba de facultati si universitati de prestigiu, sunt foarte multe sanse sa aveti una sau chiar doua puncte scazute din nota finala.
De exemplu, trebuie sa stiti sa citati orice sursa pe care ati folosit-o. Astfel, atunci cand folositi o carte, un articol si asa mai departe, indicati printr-o nota de subsol sursa dumneavoastra. In cadrul acestei note de subsol veti indica autorul, titlul operei, articolului, volumului si asa mai departe, editura, orasul, editura, anul si pagina la care se gaseste informatia prezentata de dumneavoastra.
De asemenea, nu copiati exact informatia, ci aceasta trebuie reformulata, sau trebuie prezentata ca o concluzie la care ati ajuns in urma lecturarii respectivului paragraf, pagini, articol sau chiar carti.
Bibliografia finala trebuie si ea scrisa intr-un anumit fel, si intr-o anumita ordine, fiind structurata dupa niste criterii bine stabilite. In functie de subiectele tratate de cartile pe care le-ati folosit in alcatuirea lucrarii de licenta va trebui sa le grupati pe tipuri diferite, cum ar fi instrumente de lucru, lucrari speciale sau generale, jurnale, memorii, biografii, periodice, documente si asa mai departe.
O redactare si o tehnoredactare de aceasta natura va poate ridica nota finala in cazul licentei dumneavoastra.