Structura Unei Lucrari De Licenta

In cazul in care va pregatiti sa scrieti o lucrare de licenta, sunt unele detalii de care ar trebui sa tineti cont. Unul dintre ele este felul in care va trebui sa va structurati lucrarea de licenta. Acest lucru este foarte important din doua perspective.In primul rand va va usura dumneavoastra procesul de scriere a lucrarii de licenta si in al doilea rand rezultatul final va fi o lucrare coerenta, pe placul profesorului dumneavoastra coordonator precum si pe placul comisii in fata careia veti sustine lucrarea propriu-zis.Primul pas in alcaturirea unei lucrari cu caracter stiintific, indiferent de domeniu, tema si asa mai departe, va fi sa alcatuiti un plan al lucrarii. Tineti cont de faptul ca planul are in vedere strict cuprinsul lucrarii, deoarece introducerea si concluziile urmeaza acelasi tipar indiferent de subiectul lucrarii.

In cadrul introducerii va trebui sa aveti in vedere urmatoarele aspecte. Intai de toate va trebui sa motivati alegerea temei si sa prezentati in linii mari ceea ce aveti in vedere sa demonstrati sau sa aduceti nou in cadrul lucrarii. De asemenea veti discuta despre sursele pe care le-ati folosit in alcatuirea licentei si eventual despre alte surse bibliografice care ar fi relevante pentru tratarea subiectului dar pe care nu ati reusit sa le consultati. In cazul licentelor pentru domenii umaniste, va trebui sa indicati care dintre cei ce au mai scris pe marginea subiectului respectiv au o parere valida din punctul dumneavoastra de vedere sau care nu sunt credibili.
In cadrul cuprinsului va trebui sa urmati planul alcatuit, plan care sa aiba logica si sa aiba o expunere a ideilor graduala. De asemenea sunt indicate undeva intre 3 si 6 capitole iar la fiecare capitol 3 sau 5 subcapitole in cadrul carora sa expuneti ideile principale.
Cand ati ajuns la ultima parte a lucrarii, la concluzii, va trebui sa prezentati bineinteles concluziile la care ati ajuns si eventual sa faceti unele trimiteri la directiile urmatoare de cercetare pe care le aveti in vedere in viitorul apropiat. O lucrare de licenta ce urmareste o astfel de structura va fi cu siguranta apreciata.